Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      
Nieuwe rubriek regelmatig komt hier uitleg over het gebruik van...

Wij en Onze PC, Smartphone

Artikelen die u mogelijk ook interesseren.
*1- Spam mail
*2- Wat is Bluetooth
*3- levensduur van uw laptop accu
*4- Foto's verkleinen in windows 10
*5- Foto's verkleinen en versturen per mail
*6- Grote bestanden versturen via e-mail
*7- De Prehistorie van de computers.
*8- Wat je moet weten over pc beveiliging.
*9- Wat Windows 10 update is.

Hoe kan ik fotobestanden ofwel foto's verkleinen in Windows 10?

Beste vrienden,

De fotobestanden van foto's die we zelf maken kunnen zomaar enkele megabytes groot zijn. Hierdoor moeten we soms foto's verkleinen, voor e-mail bijvoorbeeld.
Foto's maken kunnen we overal en altijd. Onder andere met de smartphone. En elke foto die we maken levert een fotobestand op die zomaar enkele MB's groot is.
Daar merken we weinig van als we foto's gewoon opgeslagen hebben staan op pc, smartphone of digitale camera. Maar zodra we één of meerdere foto's willen toevoegen aan een e-mail, dan kan de grootte van een fotobestand zomaar ineens een probleem gaan vormen. En zullen we een fotobestand moeten gaan verkleinen.
Wat doen we bij een fotobestand verkleinen precies?
Als we een foto maken met de smartphone of met een digitale camera, dan wordt de foto standaard gemaakt met een aantal pixels en pixeldichtheid die maakt dat een foto mooi en scherp blijft al drukken we de foto af op posterformaat.
Bovendien is een groot aantal pixels en een grote pixeldichtheid een must wanneer we een deel uit de foto zouden willen snijden en alleen dat deel willen gebruiken voor een grafische afbeelding.
Meestal echter willen we onze foto's slechts in goede kwaliteit kunnen weergeven op een beeldscherm. En voor weergave op een beeldscherm zijn een groot aantal pixels en een grote pixeldichtheid niet perse noodzakelijk.
Tenzij u uw foto's absoluut met 4K resolutie wilt kunnen weergeven op uw smart tv.
In dat geval kunt u er uiteraard altijd voor kiezen om het origineel te bewaren op de originele grootte en een kopie van foto te verkleinen.
Want bij het verkleinen van een foto gaan we namelijk in de meeste gevallen het aantal pixels in zowel de breedte als de hoogte van de foto verkleinen. Door dat te doen verkleinen we niet alleen de foto, maar verkleinen we tevens de grootte van het fotobestand.
Wat betekent dat een foto niet langer enkele MB's aan schijfruimte in beslag neemt, maar slechts enkele honderden KB's.
Dit houdt inderdaad in dat we met een simpele ingreep zoals het verkleinen van het aantal pixels een fotobestand zomaar 10 keer zo klein kunnen maken.
Daarmee wordt foto's verzenden via e-mail makkelijker en zal het ook een stuk sneller gaan.
Tevens laden foto's die we verkleinen sneller en zijn sneller zichtbaar als we ze op internet publiceren.

Foto's verkleinen in Windows 10 voor e-mail
Veelal kunnen dingen in Windows op verschillende manieren en is het aan u om te bepalen wat u het prettigst werken vindt. Zo zijn er voor het verkleinen van foto's voor e-mail twee mogelijkheden. We bekijken ze alle twee.
Windows 10 beschikt over de app Foto's waarmee u foto's kunt bekijken die op uw pc staan. Wanneer u de app foto's voor het eerst gebruikt zullen uw foto's wellicht nog niet in de app verzameld zijn. U kunt al uw foto's heel eenvoudig in de app Foto's verzamelen via de knop Importeren.
Naast foto's bekijken kunt u in de app Foto's tevens foto's bewerken en verkleinen. Foto's verkleinen gaat in de app Foto's op de volgende manier:
1-Open Zoeken in Windows via de knop met het vergrootglas in de taakbalk. 2-Type als zoekopdracht: foto's.
3-Dit zal de app Foto's tonen in de zoekresultaten. Klik op de app Foto's om de app te starten en te openen.
4-Zodra de app Foto's geopend is zal het alle foto's tonen die u erin verzameld hebt.
5-Foto's kunt u via de app Foto's verkleinen door om te beginnen op de foto die u wilt verkleinen te klikken.
Hiermee wordt alleen die foto getoond in de app.
6-Door vervolgens te klikken op de knop met daarop 3 stippen uiterst rechts in het app-venster opent u een menu waarin u de optie Formaat wijzigen kunt klikken.
7-Hiermee wordt een venster geopend waarin u onder andere kunt klikken op de optie Meest geschikt voor e-mails en berichten. Met dat u op deze optie klikt wordt de foto verkleind en wordt een Verkennervenster geopend. Hiermee kunt u de verkleinde versie van de gekozen foto direct opslaan in een locatie naar keuze op de harde schijf.
Denk er goed aan om de verkleinde foto onder een andere bestandsnaam op te slaan dan het origineel.
Omdat u anders wellicht per ongeluk het originele fotobestand overschrijft.
De verkleinde foto kunt u vervolgens eenvoudig toevoegen als bijlage bij een e-mail of invoegen in een mail of bericht.

Je kan ook het gratis pgr gebruiken van visualizer-photo-resize (klik op de link)
Dit is het pgr dat ik gebruik, je kan dan ook nog op iedere foto een tekst plaatsen bv. (© 2021 by ww.okrastadkortrijk.be)
mvg Donald