ANDERE ACTIVITEITEN

Ø     Maandag 11 maart om 14.30 uur: boekbespreking: 'Van kwetsbaarheid naar kracht' door Jean-Paul Vermassen.
Hij vertelt wat kwetsbaarheid in het leven van mensen kan betekenen. Allemaal hebben we beperkingen en botsen we vroeg of laat op onze grenzen. Het is niet eenvoudig om met deze tekorten te leven. Daarover gaat dit boek: over de kracht om staande te blijven in moeilijke levensmomenten, om dan met nieuwe kracht verder te leven, ondanks alles. De korte teksten zijn geschikt voor persoonlijke bezinning of om in kleine groep te lezen en te bespreken.

Prijs: gratis: inschrijven via kortrijk@okra.be
Locatie: CM-gebouw zaal ,Victoria Beneluxpark 22, 8500 KortrijkØ     Dinsdag 12 maart 2019 om 14.30 uur: voordracht ‘Robots in het operatiekwartier door Jos Vander Sloten’

In deze voordracht wordt uitgelegd en aangetoond dat de patiënt geen angst hoeft te hebben voor alle technologische vernieuwingen in de gezondheidszorg.
Prijs: €5 voor Okra leden/ €8 voor niet leden

Locatie: Oc d’lefte, Hoogstraat 122,8540 DeerlijkØ     Donderdag 14 maart 2019 om 14.30 uur: Voordracht door Michel Nuytten "Begijnen en kwezels”
Uit de lezing zal blijken dat de kwezels in Ieper zeker op het gebied van onderwijs een belangrijke rol hebben gespeeld.
Prijs: € 5, inschrijven via ieper@okra.be

Locatie: auditorium P.Z.H. Hart, Poperingseweg 16 te IeperØ     Donderdag 21 maart 2019 om 14.00 uur Film: Stan en Ollie
Stan en Ollie, beter bekend als Laurel en Hardy, is het grootste komische duo dat Hollywood gekend heeft. Met een gouden tijdperk op zak, besluit het duo jaren later hun triomfantelijke afscheidstournee te plannen in Groot-Brittannië en Ierland. Ondanks de druk die op hen ligt wegens een hectisch schema weten ze met de steun van hun echtgenotes hun status veilig te stellen bij het aanbiddende publiek

Prijs: €7
Locatie: Budascoop, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk
Ø     Dinsdag 2 april 14u30: retroparty met Jo met de Banjo
De legendarische Jo met de Banjo -één van s’ lands eerste deejays- haalt zijn vinyl en zijn cd’s weer boven. Nostalgie troef want de dansklassiekers uit de jaren ’60, ’70 en ’80 worden weer uit de platenkast gehaald. En ook Guy Neve komt langs. De gentleman-crooner laat je genieten van toppers die iedereen kent.
Prijs: € 10
Locatie: OC Lange Munte, Beeklaan 81, Kortrijk.
Praktisch: Kaartjes te verkrijgen in de cultuurwinkel (schouwburg), Schouwburgplein, Kortrijk,  056 23 98 50 of online.

Een organisatie van OC Lange Munte i.s.m. Buurthuis De Lange Munte, Okra Stad Kortrijk, Neos, S-Plus Kortrijk en Vief Groot Kortrijk.Donderdag 24 oktober om 14 uur in het Kursaal van Oostende:
Melodieën van de lage landen:
 zie folder
Kaarten bestellen door te storten op de okra rekening met vermelding van de namen van de deelnemers en met of zonder busvervoer. Okra leden: € 40
- Niet leden € 65 - Busvervoer: € 14
Er is een opstapplaats van de bus in Kortrijk bij deelname van 10 personen.SPORT

Ø     Lijndans Bissegem: Maandag 11 maart 2019 om 14.00 uur

Maak kennis met de regionale lijndans via een gratis proefles.
Meer info: kortrijk@okra.be

Locatie: OC Den Troubadour, Vlaswaagplein 3, 8501 BissegemØ     Maandag 15 april 2019: Regiowandeling in Deerlijk

Vrije start tussen 13.30 en 14.30 uur.   
3 uitgepijlde lussen: 3 km - 5 km – 8 km 
Deelname: OKRA-sport-leden: 1 euro     OKRA-leden: 1,5 euro  Niet-leden: 2 euro
Voor elke deelnemer een versnapering na de wandeling.
Ook dit jaar: het gekende extraatje  vanwege CM: een appel voor alle wandelaars

Locatie: Buurthuis De Wieke, Wiekeplein 1, Deerlijk
Verzamelen: OC Lange Munte, Beeklaan 81 om 13.30 uur.Pleidooi voor de fietshelm

Senioren die in groep rijden dragen best een fluo vestje en een fietshelm. Okra + onderschrijft dat het dragen van een fluo vestje en van een helm fietsen veiliger maakt en de risico's inperkt.
Okra + biedt een kwaliteitsvolle helm aan tegen de prijs van amper € 29,95 per stuk speciaal voor haar leden. Er kan ook een groepsaankoop overwogen worden!  Hoe weet je welke maat je nodig hebt? Neem een meetlint en plaats dit ongeveer boven je wenkbrauwen. Meet nu de omtrek van je hoofd door het lint in een rechte lijn net boven je oren te verbinden.
Bestelling aan ons door te geven voor 15 maart! Kleur: wit of zwart en maten 52/57 of 56/59Hoe kan je inschrijven?

Voor een betalende activiteit:

Stort het gevraagde bedrag op de OKRA-rekening BE59 0882 5580 1826

En schrijf bij vrije mededeling uw naam (namen) en de activiteit.

Voor een gratis of niet-betalende activiteit:

Telefoneer naar de okra Gsm: 0487/222112 op dinsdag en donderdag tussen 10 en 11 uur
of stuur een sms of spreek een boodschap in.

Je kan ook online inschrijven op www.okrastadkortrijk.be: zie eigen activiteiten: klik op de link bij de betreffende activiteit.  Voor het bestuur:

Vrijdag 29 maart om 14 uur in cafetaria De Wijngaard, Wijngaardstraat 48 Kortrijk: bestuursvergadering+ uitleg over de sociale premies van de stad Kortrijk,: