EIGEN OKRA-ACTIVITEITEN

     Woensdag 13 maart 2019 om 14 uur: dia-namiddag in St-Vincentius.
Bij een kopje koffie bekijken we de dia-reportage van de voorbije activiteiten.
Inschrijven en vooraf betalen tegen 8 maart. Prijs: 1.     Donderdag 14 maart 2019 - Leesclub om 14.30 uur
De verzonken jongen van Jan Vantoortelboom
Locatie: Zonnewijzer, Langemeersstraat 6,8500 Kortrijk     Donderdag 21 maart 2019: Lentewandeling in Tiegem

Wandeling van ongeveer 8 km (ongeveer 2uur stappen) door het landelijke heuvellandschap

van Tiegem, met mooie paadjes en prachtige vergezichten.

Gelieve je vooraf in te schrijven voor de regeling van het vervoer!
Verzamelen: OC Lange Munte, Beeklaan 81 om 13.30 uur
Alle leden betalen per persoon aan de chauffeur.

Gratis activiteit: Klik hier om U in te schrijven.


     Noteer alvast 25 april voor de dag wandeling Ieperboog     Dinsdag 26 maart 2019 : Museumbezoek naar museum: FIETS

Koers is Vlaanderen en Vlaanderen is koers, zegt men. Voor de koersliefhebbers onder ons voorzien we een uitstap naar het fietsmuseum in Roeselare.
We verzamelen aan het station in Kortrijk op donderdag 26 maart om 13.40 uur. De trein vertrekt om 13.55 uur stipt (hou er rekening mee dat je vooraf nog een ticket moet aankopen).
Even voor 15.00 uur zijn we aan het museum, waar we ongeveer n uur verblijven. Nadien voorzien we nog een plaatsje waar we nog gezellig kunnen napraten bij een drankje (zelf te betalen). We voorzien terug te keren met de trein van 17.26 uur.
Prijs: 8,00 voor inkom en gids te storten op de rekening. Maximum 20 deelnemers. Vlug inschrijven is dus de boodschap (ten laatste op 19 maart). Een treinticket voor 65-plussers kost 6,80, voor wie nog geen 65 jaar is: 7,80.     Vrijdag: 29 maart 2019: kaarting om 14.30 uur
Locatie: St-Vincentius, Houtmarkt 33, 8500 Kortrijk


     Maandag 1 april 2019: Treinuitstap: Achter de schermen van de ZOO: volzet
Voor de ingeschrevenen
We verzamelen in de inkomhal van het station om 8.30 uur.
Picknick meebrengen of ter plaatse eten en drank aankopen.
Een aanrader: B-dagtrip (ticket voor de zoo + trein): prijs: 25,50 vooraf online of aan de automaten of aan het loket aankopen.
Wie gratis reist koopt aan het loket in het station een inkomkaart voor de zoo aan 22,50.     Donderdag 4 april 2019: Start fietsseizoen: inrijrit
Het wielervoorjaar is al gestart; het wordt tijd dat wij onze fiets bovenhalen! Onze inrijtocht gaat richting Deerlijk en via het provinciaal domein 'De Gavers' keren wij terug naar onze startplaats. Samen uit, samen thuis betekent dat iedereen ook meerijdt tot het einde!

De start wordt gegeven om 14 u stipt (klokslag) op de parking van de

St. Elisabethkerk.
Graag inschrijven vooraf, waarvoor dank. We verwachten je aan de start.

Gratis activiteit: Klik hier om U in te schrijven.    Donderdag 11 april 2019 om 14 uur: Voordracht: fit in je hoofd

Een vorming vol met goed nieuws! Je kan immers je hersenen ook trainen en veerkrachtig
houden. En mensen met een hoge veerkracht zijn optimistisch en zetten problemen in een ruimer perspectief. Ze stellen doelen en zoeken afleiding in dingen waar ze blij van worden.

Hoe kan jij veerkrachtiger worden? Maak jij wel voldoende gebruik van de hulpbronnen die rond jou aanwezig zijn? Durf je praten over wat in je omgaat? Heb je een uitlaatklep? Geloof je diep vanbinnen dat uiteindelijk alles wel op zijn pootjes valt?

Al deze zaken komen aan bod in deze vorming. We zoeken naar manieren om onze veerkracht te verhogen en delen tips met elkaar
Prijs: 1 Inschrijven en vooraf betalen tegen 8 april.
Locatie: St-Vincentius, Houtmarkt 33, 8500 Kortrijk     Woensdag 17 april om 14 uur in OC Lange Munte: Paasviering met Martin de Jonghe

Met 'Muzikale Herinneringen aan Vroeger' brengt Martin De Jonghe een leuke namiddag met Vlaamse muziek van bij ons, een beetje Frans, Engels, Duits van toen en nu.

Meezingen kan, een dansje op de dansvloer eveneens maar platen aanvragen kan helaas niet.

Prijs: 5 te storten op de rekening tegen 10 april 2019

Locatie: OC Lange Munte, Beeklaan 81, Kortrijk. 

In het project Lekker Actief van OKRA sport + komt zowel voeding als bewegen aan bod. De vroegere voedingsdriehoek werd vervangen op 1 september 2017. Er zijn nu 2 driehoeken: de voedingsdriehoek (klemtoon op meer plantaardige voeding...) en de bewegingsdriehoek (uitgangspunt gevarieerd bewegen...).Het project is gespreid over 12 weken. Wij stappen in het project vanaf 1 maart 2019. Bewegen is belangrijk. In het luik over bewegen heeft OKRA sport + aandacht voor het doorbreken van (langdurig) zitgedrag en daarnaast is er een krachttrainingsprogramma opgesteld voor niet (fysiek) en minder actieve senioren met als doel meer senioren aanzetten tot een actieve levensstijl met meer en regelmatig bewegen en dit via groepsactiviteiten als individueel thuiswerk. In het programma is 'Elke stap telt' gentegreerd wat betekent dat stappen een essentieel onderdeel uitmaakt van het project. Wekelijks voldoende stappen afleggen is nodig richting Dhaka!

De aanzet tot de officile start op 1 maart was de info vergadering op 20 februari over het project.

Wim Bogaert, stafmedewerker OKRA sport +, had het uitvoerig over het project, hielp de stappenteller instellen en nam de instaptest af.

Veertig leden stapten in het project dat start op vrijdag 1 maart van 14u tot 16u in de residentie 'de gulden sporen', Gentsestraat 14-20. Verdere afspraken zijn 8, 15 en 22 maart in dezelfde locatie en dezelfde uren. Wij kunnen voor dit project in deze dagen rekenen op steun van Michiel De Rore, student Artevelde Hogeschool. We duimen...