Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      
foto's uit de 'Oude Doos'
foto's jaar 2020      foto's jaar 2019      
foto's jaar 2018       foto's jaar 2017

Alle foto's van onze activiteiten jaar 2021


Wandeling 15 juli in de Textielgemeente Vichte

Via de knooppunten van het netwerk 'Land van Streuvels' hebben wij langs het park van het kasteel restaurant ‘Beukenhof’ en de vlindertuin het kasselrijbeekpad bewandelt.
Het was een wandeling...lees verder klik hier voor de foto's in SlideShow.

Tralalie met Bert Ostyn 22 juni 2021

Het Okra team heeft kosten nog moeite gespaard om 92 Okra leden een prachtige ontspannende namiddag te bezorgen.
De weergoden waren ons niet gunstig gezind en iedereen kwam in herfst-tooi naar het zomerfeest.Gelukkig konden we iedereen onder dak krijgen en...kijk en lees verder
klik hier voor de foto's in SlideShow.

Wandeling in Helkijn op 18 juni 2021

We vertrokken aan de kerk ondanks het dreigend regenweer langs de schelde tot aan het oud zwembad om daar rechts af te slaan richting het strooien stadhuis van Spiere.
Buiten het domein van het stadhuis, sporterrein en school wandelen we rechts naar de Hellenhoek....kijk en lees verder
klik hier voor de foto's in SlideShow.

wandeling in Kuurne op 15 juni met Marie-Jose

Genietend van de zon genoten 10 wandelaars van een leuke wandeling in Kuurne op dinsdag 15 juni.
We verkenden een groen stukje Kuurne, beginnend met het Vlaspark, dan het Heulebeekdomein.....kijk en lees verder
Groeten Marie-José
klik hier voor de foto's in SlideShow.

Vrijdag 7 mei met Marleen Devoldere 7 km

We waren slechts met drie voor de eerste Kapelletjes wandeling. Marnix en zijn vrouw en ik.
We zijn gaan wandelen in de Morinnestraat waar er drie kapelletjes staan nl. aan de verkaveling Langwater, aan hoeve Vercruysse en de hoek Morinnestraat en Winkelstraat.
Ten slotte zijn we terug gewandeld naar de Roggelaan waar we binnen gegaan zijn in de grote kapel om nog even te verpozen. We hadden een gezellige babbel en dat deed deugd.

Woensdag 26/mei wandeling met met Lucien 2km.

Op 26 mei had ons kappeletjes wandeling plaats op de pottelberg.
Drie kapellen zijn daar gevestigd.
Waaronder de Putkapel,Van Ackershof met Kapel, onlangs overgegaan naar de orthodoxe gemeenschap, en de heilig Bloedkapel in de omgeving van het kasteel.
We waren met 14 Okra leden . Na het bezoek zijn we geëindigd in het binnenhof van ‘ Heerlyckheid Hoog Mosscher ‘met nog een gezellig samenzijn. Dank aan de aanwezigen
Lucien

Dinsdag 25/mei wandeling naar Baggaertshof en Begijnhof met Maria Danneels 5km

Het was een druilige dinsdagnamiddag, we waren met veertien leden.
Het was een geïnteresseerde groep.
Eerst bezochten we het Baggaertshof en daarna ging het naar het Begijnhof.
We hebben gebeden, gezongen en een kaarsje aangestoken.
Het deed deugd na zoveel maanden met een ruime groep op pad te mogen!
En het spreekt vanzelf dat na de activiteit een terrasje...Kijk en lees verder
klik hier voor de foto's in SlideShow.

Donderdag 20 mei wandeling met Luc Vanheyste 5Km

De spreuk “Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt u Maria tegen”, roept waarschijnlijk bij velen het beeld op van de weidse velden doorspekt met losstaande kapelletjes. Maar binnen de steden en gemeenten zijn aan vele huisgevels O.-L.- Vrouwenkapelletjes of -nissen aangebracht. Ook heiligenbeelden worden aan de muur in kapelletjes en nissen...
Kijk en lees verder klik hier voor de foto's in SlideShow.

donderdag 20 mei

Speciaal voor mensen die niet goed te been zijn. Afspreken met Annie Vlieghe datum wandeling na overleg met Annie volgens het weer De verplaatsing gebeurt met de wagen als de voorschriften dat toelaten. Beperkt aantal plaatsen. Route: Putkapel-Bloedkapel (Cambien kapel)
Kijk en lees verder klik hier voor de foto's in SlideShow.

dinsdag 18 mei

Op weg naar Maria
Dinsdag 18 mei. Om 14 u verzamelen wij met 11 okra-leden aan de Lourdesgrot van de Passionisten in de Veldstraat. Het weer was goed maar niet zeker. Aangezien wij elkaar reeds lang niet meer hadden ontmoet, zegden wij elkaar vriendelijk goeie dag – op afstand, maar daarom niet afstandelijk. Wij houden een eerste bezinningsmoment en steken een kaarsje aan bij het beeld van O.L.Vrouw voor al onze intenties. Gelukkig hadden we zelf een kaars meegenomen, want sinds enige tijd is het winkeltje in de grot gesloten, omdat de paters te oud geworden zijn om dit nog zelf open te houden. Zij zijn wel op zoek naar vrijwilligers die hun taak misschien zouden willen overnemen. Iets voor iemand van Okra…?
Gezellig keuvelend met elkaar wandelen wij langs het Guldensporenpad naar ons 2° kapelletje: kapel Ter Bede. Hier kunnen we wel een kaarsje aansteken, omdat er een vrijwilliger van Sint-Elisabeth hier tijdens de meimaand dagelijks toezicht houdt.
Na een 2° mariaal bezinnigsmoment trekken we naar ons 3° en laatste kapelletje: O.L.Vrouw van Smarten in de Roggelaan. Onze hoop op goed weer kreeg een deuk: nog voor wij konden schuilen onder de mantel van O.L.Vrouw kregen wij een regenvlaag op ons hoofd. We waren blij eens te kunnen neerzitten in de mooie kapel en er ons 3° bezinngsmoment te houden opnieuw met het aansteken van een zelf meegebracht kaarsje.
Omdat we geen terrasje konden doen trakteerde Annie met een eenvoudig cake-je. En zo konden we geestelijk en lichamelijk gevoed de terugweg naar huis aanvangen.
Luc Callewaert

woensdag 12 mei

Met zes sportieve en gemotoriseerde fietsers vertrokken we aan Sint Elisabeth kerk voor de kapelletjes tocht onder leiding van José Devriese. We fietsten een goeie 14 kilometer en stopten regelmatig bij een kapelletje. José had telkens een tekstje...
Kijk en lees verder klik hier voor de foto's in SlideShow.

Donderdag 22 april

Onder een stralend zonnetje wandelden we deze namiddag in Heule Watermolen. We vertrokken aan de achterkant van het shopping centrum noord om langs de Heulebeek, de kerk van Heule Watermolen, de begraafplaats van Heule en enkele rustige straatjes in de buurt af te zakken naar het domein “De warande”.
Een koffiepauze tussen de weidebloemen mocht niet ontbreken. We genoten ervan.


Dinsdag 23 maart

Met de enthousiaste Okra wandelaars hebben we de wandeling 'Het Spijkerpad' van 5,2km afgewandeld. We zijn gestart aan OC de Lange Munte in het prachtig lente weer. Iedereen genoot van de mooie plekjes...
Kijk en lees verder klik hier voor de foto's in SlideShow.

Dinsdag 16 maart 2021

We kregen gelukkig een 100% zonnige dag om onze 10 km wandeling te doen. Met 4 wandelaars vertrokken we via het Bruyninghe pad naar het ziekenhuis. We wandelden via het nieuwe pad rond het ziekenhuis naar de oude hoeve. De pony was blij met onze aandacht en de paaslelies en krokussen toonden zich van hun schoonste kant. Als slot kwam er een verrassend vieruurtje waar we echt van genoten. Voor herhaling vatbaar. Martine,
Kijk en lees verder klik hier voor de foto's in SlideShow.

Donderdag 11 maart.

Door de wind maar niet door de regen stapten 4 dames ongeveer 4 km in een rustig tempo.
We vertrokken aan de Sint-Rochuskerk via de Loofstraat, de Wolvendreef en Meiweg om via de Beverlaai, de Kanonstraat, de Sint-Denijsestraat en het Volksplein terug aan te komen aan het beginpunt.
Tijdens de koffiestop konden we even genieten van de rust van het Van Ackershof.

Donderdag 25 februari


Budalys, wandeling met Carine 2 km
De wandeling was een succes. Iedereen was content om elkaar terug te zien. We wandelden in 2 groepjes van 4, Francine en Carine waren de begeleidsters.
Kijk en lees verder klik hier voor de foto's in SlideShow.

18 februari 2021:

Argendaal wandeling Bellegem
Om 14 uur stipt vertrokken we aan de kerk van Bellegem onder een bewolkte hemel voor de Argendaalwandeling van een kleine 14 km. Wat een mooie vergezichten kwamen we tegen!
We voelden ons in heuvelland. Elk voordeel heb zijn nadeel. Met drie personen kan je de hele weg samen babbelen, en dat hebben we gedaan. Content, moe en een beetje nat kwamen we stipt 17 uur terug aan de kerk.

13 februari 2021:

wandeling Marke 8 km
We parkeerden op een spekgladde parking op het Olympiade plein in Marke. De straten en de paden waren volledig sneeuwvrij. We konden goed doorstappen. We wandelden via het Markebekepad langs het vijvertje van het preshoekbos tot aan de Balistraat. Daar waren de kinderen aan het spelen op het ijs.
We deden een poging om langs de Leie te wandelen maar sneeuw en ijs beletten ons om onze voeten veilig op de grond te zetten. We deden dus een ommetje met een lekker kantje en kwamen veilig en wel terug op het olympiade plein.

29 januari 2021:

Ziemie wandeling
Met drie vrienden vertrokken we op stadswandeling! We gingen op zoek naar de Ziemie’s.
Dat zijn mooie kleine bronzen beeldjes die in het centrum staan. We vonden ze alle 20 dank zij de vier paar goede ogen...
Kijk en lees verder klik hier voor de foto's in SlideShow.

21 januari 2021:

4 sportieve dames wandelden 4 km in de omgeving van sportcentrum Mimosa, een stukje in de wijk rond Walle en dan in het park "De Blauwe Poorte" Na de wandeling werd voor een verrassing gezorgd en het was lekker.

15 januari 2021:

Sportieve wandeling met Martine
Drie sportieve wandelaars stonden klaar met goeie botienen, een warme jas en muts om de 10 km af te wandelen. We vertrokken aan Lago, langs de onverharde kant van de Leie richting Bissegem. Langs het Markebekepad wandelden we verder naar Marke om langs onverharde wegjes terug richting Kortrijk te stappen. Niemand had koud, we babbelden ons warm!
Groeten, Martine

16 januari 2021:

Stadswandeling in Kortrijk met Nadine
Deze namiddag was het een 'sneeuwwandeling' met Annie en Detta, Lydia durfde niet voor de gladheid, Nadine was de gids.
We zijn wat vroeger vertrokken in de sneeuw en hebben toch een uurtje gewandeld.
We zijn even binnen geweest in St Maartenskerk. Het was winters en deugddoend.
Groeten,
Nadine