Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      
foto's jaar 2020      foto's jaar 2019      
foto's jaar 2018       foto's jaar 2017

Alle foto's van onze activiteiten jaar 2021


Wandeling 'Roland Garros' op 5 augustus te Hulste

Onze wandeling startte en eindigde aan het dorpshuis 'De Rijstpekker' waar het monument staat van Roland Garros.
Het was een zeer afwisselende wandeling van ongeveer 10 km. Iedereen vond het sowieso een fijne wandeling.
Op 18 april 1915 moest vliegtuigpionier en oorlogsheld 'Rolans Garros' een noodlanding maken op Hoog Walleghem in Hulste. Daar werd hij gevangen genomen door de Duitsers.
Deze wandeling stond in het teken van deze oorlogsheld.

TERUG vorige bladzijde


Woensdag 28 Juli daguitstap Zeeland

In Zeeland werden we onthaald met een Zeeuwse bolus en een kopje koffie. Daarna gingen we naar de koeienboerderij en daar kregen we een loeiend welkom. De jonge boer gaf ons een boeiende rondleiding en vertelde vol passie over zijn dieren!
We genoten van een lekkere 3-gangenlunch.
Vanaf Kruiningen vertrokken we met onze gids voor een rondrit naar Colijnsplaat, voor een mooi uitzicht over de Oosterschelde en de Zeelandbrug vanachter de Dijk. We reden over de Zeelandbrug en door het schitterde natuurgebied de Tureluur, korte stop bij de Schelphoek en langs de Plompe Toren naar de Stormvloedkering met een korte stop. Daarna was er vrije tijd in Middelburg.

TERUG vorige bladzijde


Vrijdag 23 juli Een niet elektrische fietstocht

Waar waren al die deelnemers die nog een gewone fiets hebben? We hebben jullie gemist en jullie hebben een rustige, leuke en lekkere fietstocht gemist.
We startten op twee verschillende plaatsen omdat de verantwoordelijke zich vergist had. De vuurplaats en de ingang van het zwembad.
Maar dan, dan vertrokken we via het kasteel De Bethune en de Overzetweg naar Bissegem. We bleven even stilstaan bij een familie kuifeenden.
Daarna fietsten we naar Harelbeke, we staken de Leie over aan de nieuwe Sluisbrug om in de Bron een heerlijke Petrus of verwenkoffie te drinken.
Dan fietsten we met de wind mee terug richting Kortrijk!

TERUG vorige bladzijde


Wandeling 15 juli in de Textielgemeente Vichte

Via de knooppunten van het netwerk 'Land van Streuvels' hebben wij langs het park van het kasteel restaurant ‘Beukenhof’ en de vlindertuin het kasselrijbeekpad bewandeld.
Het was een wandeling met veel landelijke wegeltjes in het groen, tussen de gewassen zoals mais, tarwe en vlas. De deelnemers vonden het een zeer mooie wandeling en een frisse pint daarna op een terras was wel gekomen.
En voldaan trok iedereen huiswaarts tot de volgende afspraak.

TERUG vorige bladzijdeDeze foto's mogen niet gedeeld worden met personen die géén lid zijn van Okra Stad Kortrijk.
22 juni Tralalie met Bert Ostyn

Het Okra team heeft kosten noch moeite gespaard om 92 Okra leden een prachtige ontspannende namiddag te bezorgen.
De weergoden waren ons niet gunstig gezind en iedereen kwam in herfst-tooi naar het zomerfeest.Gelukkig konden we iedereen onder dak krijgen en dienden de winterjassen alleen om ons te beschermen tegen de tocht van openstaande deuren.
Een kop verse koffie en een lekker appeltaartje maakten het welkom hartelijk. Tralalie deed waar hij goed in is. Hij vertelde fijne grappen, speelde als de beste op zijn klein viooltje en ging zonder probleem door de knieën voor een pracht van een vrouw. Met een glaasje wijn bleven we nog heel lang napraten. Deze eerste geslaagde activiteit smaakt naar meer!
(Met dank aan de Okra kas om het tekort bij te passen!)

TERUG vorige bladzijde