Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      
foto's jaar 2020      foto's jaar 2019      
foto's jaar 2018       foto's jaar 2017

Alle foto's van onze activiteiten jaar 2021


Wandeling in Helkijn op 18 juni 2021

We vertrokken aan de kerk ondanks het dreigend regenweer langs de schelde tot aan het oud zwembad om daar rechts af te slaan richting het strooien stadhuis van Spiere.
Buiten het domein van het stadhuis, sporterrein en school wandelen we rechts naar de Hellenhoek om dan over de Haagstraat, Groenstraat, Marke Bekestraat en kerkewegels ons startpunt na ongeveer 7,5 km te bereiken.
De deelnemers waren opgetogen over de wandeling en ook blij dat het de ganse wandeling droog is gebleven soms wat warm maar zij namen dat er bij want ze waren weer eens samen op stap…
TERUG vorige bladzijde


Kuurne op 15 juni met Marie-Jose

Genietend van de zon genoten 10 wandelaars van een leuke wandeling in Kuurne op dinsdag 15 juni.
We verkenden een groen stukje Kuurne, beginnend met het Vlaspark, dan het Heulebeekdomein om via het Erf het sportpark te bereiken.
We keerden terug via de Kouterstraat om dan te eindigen op de Markt van Kuurne, waar we genoten van een terrasje.
Voor sommigen waren deeltjes van de wandeling een nieuwe ontdekking. Weer een leuke okra activiteit.
Groeten Marie-José
TERUG vorige bladzijde


Dinsdag 25/mei wandeling naar Baggaertshof en Begijnhof met Maria Danneels 5km

Het was een druilige dinsdagnamiddag, we waren met veertien leden.
Het was een geïnteresseerde groep.
Eerst bezochten we het Baggaertshof en daarna ging het naar het Begijnhof.
We hebben gebeden, gezongen en een kaarsje aangestoken.
Het deed deugd na zoveel maanden met een ruime groep op pad te mogen!
En het spreekt vanzelf dat na de activiteit een terrasje aangedaan werd.
TERUG vorige bladzijde


Donderdag 20 mei wandeling met Luc Vanheyste 5Km

De spreuk “Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt u Maria tegen”, roept waarschijnlijk bij velen het beeld op van de weidse velden doorspekt met losstaande kapelletjes.
Maar binnen de steden en gemeenten zijn aan vele huisgevels O.-L.- Vrouwenkapelletjes of -nissen aangebracht. Ook heiligenbeelden worden aan de muur in kapelletjes en nissen aangebracht.

De beelden staan vaak in sobere oude kastjes, soms ook in rijkere classicistische of neogotische stijl of ze zijn aangebracht in opvallende of bescheiden nissen die wij zonder aandacht zeer vaak voorbijlopen.

Steeds zijn zij de vrome getuigenissen van volksdevotie. Waarom ze eertijds aangebracht werden, weten wij meestal niet : wellicht om bescherming te vragen; als bedanking voor verkregen steun ; om een genezing af te smeken; ….

Maar door de bewonersexpansie in de steden en gemeenten (huizen worden vervangen door appartementsblokken, gevels worden gerenoveerd een aangepast aan de nieuwe bouwtrant, …), verdwijnen vele van deze kapelletjes en nissen uit het straatbeeld.

Bijgevolg worden deze muurkapelletjes en -nissen meer en meer een stille getuige van ons verleden. Reden te meer om ze via een fietstocht of een OKRA wandeling eens extra in de schijnwerper te zetten. Acht okra leden genoten van deze mooie kapelletjes wandeling in onze stad Kortrijk.

In Vlaanderen
Geen strate
Geen huis, of men vindt
Er ’t beeld van Maria Vereerd en gepint.
(Guido Gezelle)

Met dank voor de wandeling aan Luc Vanheyste
TERUG vorige bladzijde20 mei Speciaal voor mensen die niet goed te been zijn.

Afspreken met Annie Vlieghe datum wandeling na overleg met Annie volgens het weer
De verplaatsing gebeurt met de wagen als de voorschriften dat toelaten. Beperkt aantal plaatsen. Route: Putkapel-Bloedkapel (Cambien kapel)
TERUG vorige bladzijde