Afbeeldingsresultaat voor okra logoGerelateerde afbeelding                                                                           

 

 

 

 

TREFPUNT KORTRIJK, thuiszorgwinkel- cafétaria, Min. Tacklaan 43, 3de verdiep Infozitdagen: dins- en donderdag alleen voormiddag van 10 tot 11uur                            GSM: 0487/222112 - Inschrijvingen: BE59 0882 5580 1826

www.okrastadkortrijk.be

_______________________________________________________          NIEUWSBRIEF -   16 de jg - april 2019

 

.

 

Pittig

 

Ik kook graag, dat heb ik geërfd van mijn mama. Zij was een goede kok.

Met weinig tijd, weinig ingrediënten en weinig budget kon zij een lekkere maaltijd koken.

Ze was creatief met restjes. De eerste quiches of hartige taarten aten wij thuis voor dit in het kookboek van de boerinnenbond was opgenomen. Kant en klaar deeg bestond niet, dat maakte mijn mama zelf met bloem, boter en een ei. De groenterestjes van gisteren en eergisteren kon je niet meer herkennen. De restjes kaas en vlees of beleg uit de frigo waren verdwenen en er stond een lekkere quiche op tafel om de 6 hongerige monden te voeden.

 

Ik kook ook graag met restjes en maak vegetarische stoofpotjes met geweekte witte bonen en linzen. Deze schotels krijgen een assortiment kruiden mee om het potje smaakvol te maken.

Tegenwoordig kan je uit een hele serie kruiden kiezen. Het oosterse, zuiderse, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse assortiment is in onze supermarkten te koop. Je moet die echt eens uitproberen.

 

Ik maak een stoofpotje, of liever stoofpot voor het gezin van de zoon. Het ruikt heerlijk. Iedereen schept een tweede keer op. Dat doet deugd. Je voelt dat je werk gewaardeerd wordt. Het is lekker, zegt mijn zoon, en pittig. Fijn, ik ontvang het compliment. Maar dat ‘pittig’ blijft even op mijn maag liggen. Het is de derde keer dat hij mijn stoofpotje, soep en groenten pittig noemt.

 

Ik lees een artikel over ‘oud worden’. Er staat dat je met het ouder worden wat minder smaak hebt, dat je de neiging hebt het eten iets meer te kruiden. Dat je een beetje moet opletten en zorgen dat de andere tafelgenoten kunnen mee eten. Dat wist ik niet.

Word ik een pittige oude dame?

 

Martine Vandenbussche

Uw voorzitter