Afbeeldingsresultaat voor okra logoGerelateerde afbeelding                                                                           

TREFPUNT KORTRIJK, thuiszorgwinkel- cafétaria, Min. Tacklaan 43, 3de verdiep Infozitdagen: dins- en donderdag alleen voormiddag van 10 tot 11uur                            GSM: 0487/222112 - Inschrijvingen: BE59 0882 5580 1826

www.okrastadkortrijk.be

_______________________________________________________          NIEUWSBRIEF -   16 de jg – dec 2019

 De feestdagen komen eraan, voor de ene een zegen… voor de anderen kunnen ze niet snel genoeg voorbijgaan.

 

Laten we met de eersten beginnen. De feestdagen zijn een gelegenheid om eens niet met jezelf aan tafel te zitten, maar mensen uit te nodigen bij jou aan tafel. Een telefoontje naar iemand die je kent, naar je zus en haar man, naar je vroegere buurman of naar … de vriendin van je overleden mama die altijd samen met haar in de cafetaria zat. Overal worden feestelijkheden georganiseerd en daar kan je met jezelf naartoe of samen met een vriend of een vriendin. Het is dubbel zo gezellig als je de inspanning gedaan hebt en werk gemaakt van het telefoontje of het kaartje met de uitnodiging!

De donkere dagen zijn ideaal om enkele kerstkaarten te schrijven, om kerstmannetjes te haken, tafelversiering of een kerststukje te maken voor je feesttafel en het oude jaar zachtjes toe te dekken.

 

Laten we de mensen niet vergeten voor wie de feestdagen zwaar wegen. De donkere dagen geven hun donkere gedachten. Ze vinden geen energie in hun omgeving of hun relaties. Ze zitten meer binnen en hebben meer tijd om na te denken of te piekeren en dat doet geen deugd. Tijdens de feestdagen missen ze nog harder de mensen die hen lief zijn en er niet meer bij kunnen zijn. Het gemis, de zware gedachten en de korte dagen willen ze graag snel vergeten.

 

Als Okra stad Kortrijk proberen we een steentje bij te dragen tot het mooier maken van deze kersttijd. We proberen een sterretje te zijn in donkere dagen. We proberen met een warme wens, een warme hand en een warm hart activiteiten te organiseren zodat onze leden met een kleine of grotere inspanning kunnen genieten van deze feestelijke periode.

Kom samen met onze andere leden naar het kerstfeest en geniet van Dame Blanche. Kom naar de wandeling of de mini uitstap waar iedereen mee kan.

We nodigen je uit!

Kom maar uit je kot!

Wij heten je van harte welkom en hopen dat je het wilt proberen!

Warme feestgroeten,

Martine Vandenbussche, uw voorzitter