Afbeeldingsresultaat voor okra logoGerelateerde afbeelding                                                                           

 

TREFPUNT KORTRIJK, thuiszorgwinkel- cafétaria, Min. Tacklaan 43, 3de verdiep Infozitdagen: dins- en donderdag alleen voormiddag van 10 tot 11uur                            GSM: 0487/222112 - Inschrijvingen: BE59 0882 5580 1826

www.okrastadkortrijk.be

_______________________________________________________          NIEUWSBRIEF -   16 de jg -  maart 2019

 

Winter-ruitenwas

 

Mijn schoonzus zei onlangs: ’Mijn ramen zijn mijn ogen op de wereld’. Het lukt haar niet meer om voltijds te werken en haar grote huis te onderhouden. De poetshulp ging er een beetje grof door als het om de ruiten ging. De rest was smetteloos gepoetst.

Als ik haar uitspraak hoorde dacht is, oei, overdrijf je niet een beetje? Zijn ramen je ogen op de wereld? ‘Moeten’ die ruiten regelmatig gepoetst worden? Het onderwerp ‘nette ruiten’ bleef even nazinderen.

Gisteren was het tien graden. Voor een wintermaand is dat fatsoenlijk. Er stak wel een stevige wind op. Als je goed gekleed bent is het buiten gezond vertoeven en de virussen en microben waaien zo weg.

Ik keek naar buiten en zag de wereld door vuile ruiten. De smeltende sneeuwvlokken hadden lange strepen nagelaten. Het spatwater van de kletsende regenbuien hadden het onderste deel van de ruiten in mat glas veranderd.

De uitspraak kwam terug in mijn hoofd: ‘Mijn ramen zijn mijn ogen op de wereld!’ Ik dacht, inderdaad, als er een straaltje zon doorbreekt zie ik het door een waas. Als er een specht pikt op een kevertje in het gras zie ik hem grijsgroen met een grijs-rode kop. Vliegt er een reiger over dan zit hij vol grijze strepen. Mijn ogen-mijn wereld-mijn zicht op de wereld.

Ik heb nog geen poetshulp. Met mijn assistent man lukt het poetsen nog. Ik trok mijn winterjas aan. Stroopte mijn mouwen op tot over mijn elle bogen.  Met huishoudhandschoenen en een goeie muts stapte ik naar buiten. Ik poetste mijn ramen met plezier in het zachte winterweer. De wind blies alles snel droog.

Als ik terug binnen kwam, ik moet toegeven, waren mijn ogen op de wereld plots heel helder. Je ramen zijn je ogen op de wereld. Gebruik ze maar om het contact met de wereld te behouden.

 

Martine Vandenbussche

Uw voorzitter