Afbeeldingsresultaat voor okra logoGerelateerde afbeelding                                                                           

 

 

 

 

TREFPUNT KORTRIJK, thuiszorgwinkel- cafétaria, Min. Tacklaan 43, 3de verdiep Infozitdagen: dins- en donderdag alleen voormiddag van 10 tot 11uur                            GSM: 0487/222112 - Inschrijvingen: BE59 0882 5580 1826

www.okrastadkortrijk.be

_______________________________________________________          NIEUWSBRIEF -   16 de jg – okt 2019

 

Dochters

 

Twee witte zwanen zwemmen tussen het riet, de hals sierlijk en fier in de lucht. Achter hen aan glijden drie kleinere grijze exemplaren over het water. Ik stel me voor, ma en pa en de drie dochters. Ik kijk tegen de zon op en zie het prachtig silhouet van de vijf zwanen. Ze zijn zich bewust van hun schoonheid en doen een namiddag uitstapje met de dochters. Met veel gedruis komt een Canadese gans overvliegen. Ik schrik van de grote vogel die toch sierlijk over het water vliegt tot hij bijna geruisloos het oppervlak raakt. Ma en pa zwaan zijn op hun hoede. Ma gaat vooraan zwemmen en pa achteraan met tussenin de drie dochtertjes. Zo houden ze hun kroost beter in de gaten als de vreemde bezoeker dichterbij komt.

Mijn dochter trekt er af en toe enkele weken tussenuit. Zo mag ik het niet schrijven. Voor haar werk moet ze af en toe naar het buitenland. Dat is nu zo’n tijd, zouden velen van ons zeggen. De wereld is ons huis kan je vandaag wel letterlijk nemen. We vliegen in een beperkt aantal uren naar de andere kant van de wereld. Zodra ze vertrokken is neemt pa daar de boel over. Hij doet de was en de plas, controleert de sportzakken en boekentassen en zorgt dat al het nodige in huis is. Hij ontfermt zich over de twee dochters, zorgt voor hun lievelingseten, brengt ze op tijd naar de sportles, de dansles en de logopedie en stopt ze, iets later dan gewoonlijk, in bed. Dat is nu zo’n tijd, zouden velen van ons zeggen. Af en toe tut vader zijn twee dochtertjes op. Het lange haar in een dotje, het nieuwste truitje aan en bijpassende schoenen met glittertjes. De dochters zien er piekfijn uit. Dan gaan ze samen naar de frituur. Vader voorop en de twee dochters er giechelend achteraan.

 

Bart Peeters zingt het zo:

Plots zijn ze geboren. Net tevoren dus nog niet.

Je kijkt om en je hebt dochters. Je weet niet wat je ziet.

 

Op een dag kunnen ze spreken, net tevoren ging dat stroef,

zitten ze vol met meisjesstreken. Dan weer heel blij, dan weer heel droef.

 

Voor je het goed beseft, staat hun bestaan in volle bloei,

dochters worden dames, je koopt ze op de groei.

Uw voorzitter
Martine