Afbeeldingsresultaat voor okra logoGerelateerde afbeelding                                                                           

 

 

 

 

TREFPUNT KORTRIJK, thuiszorgwinkel- cafétaria, Min. Tacklaan 43, 3de verdiep Infozitdagen: dins- en donderdag alleen voormiddag van 10 tot 11uur                            GSM: 0487/222112 - Inschrijvingen: BE59 0882 5580 1826

www.okrastadkortrijk.be

_______________________________________________________          NIEUWSBRIEF -   16 de jg – sept 2019

 De ochtendspits

 

Ik wil om 8.30 uur in Zonnebeke zijn.

Ik vertrek richting autostrade en aan het eerste kruispunt is het al aanschuiven. Een papa rijdt samen met zijn dochtertje met de fiets naar school. Hij rijdt net naast het fietspad om het kind de ruimte te geven. Het dochtertje geniet van de fietstocht en zwalpt weg en weer op het fietspad. De rij auto’s die niet voorbij kunnen zwelt aan. Het aantal kinderen met fluohesjes vermeerdert als ik de school nader. Een mama wandelt op het voetpad, haar twee kleuters loopfietsen op de stoep. Ik zie een oma met drie kleinkinderen. De ene is aan het springen op en naast de stoep. De andere is druk met zijn handen aan het bewegen waardoor hij bijna tegen een paal loopt en een meisje is aan het kletsen met haar oma. Het verkeer vertraagt en de verkeersbrigadier laat alle kinderen oversteken.

Aan de volgende lichten is het weer prijs. Ik sta tweemaal voor aan dezelfde lichten voor het mijn beurt is. Ik ben al 15 minuten onderweg en 2 km ver.

 

De oprit van de autostrade is vrij, maar zodra ik er op ben zwelt het verkeer aan. Het gaat vooruit, maar langzaam. In de tegenrichting staat alles stil. Iedereen wil naar de stad of moet gehaast naar het werk. Ik rij duidelijk in de goeie richting.

We zijn er bijna: afrit Zonnebeke.

Ik rij af en de rust daalt over de automobilisten. Ik rij ontspannen door het glooiende landschap. Het is 8.10 uur. Hetzelfde scenario herhaalt zich in Zonnebeke. Mama’s en papa’s, oma’s en opa’s vergezeld van fluo kinderen zorgen voor een vertragend verkeer. Fietsende, springende en wandelende kinderen.

Ik parkeer in het gemeentepark van Zonnebeke en ik treed binnen in een vredevolle wereld. Het park ligt in het centrum en is groot en groen. De vijver ligt er vredig bij en de vissers zitten stil in de zon. Ik ben op tijd en wandel nog even rond de vijver. Ik adem de vrede in, terwijl ik het vernieuwde vredesmuseum en de mooie bibliotheek passeer. De ochtendspits is voorbij. De rust is terug.Martine Vandenbussche

Uw voorzitter