Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      

Andere Okra Activiteiten

Voor de maand maart 2023★ Dinsdag 14 maart om 14.30 uur
voordracht : Watertekort in Vlaanderen door Marijke Huysmans
Een boeiende voordracht over dit actueel probleem door
professor grondwaterhydrologie, Marijke Huysmans.
Waar: Buurthuis De Statie, Sint-Jozefsweg 15, Deerlijk
Prijs: € 6 leden - € 10 niet-leden, ter plaatse te betalen.


★ Woensdag 15 maart : regiowandeling te Meulebeke (4, 8 of 12 km)
De Miere, Kapellestraat 117, 8760 Meulebeke
Verzamelen aan OC Lange Munte om 13.30 uur
Inschrijven bij Marnix op het nummer 056/20 21 46 of kerckhof.marnix@gmail.com

★ Donderdag 16 maart 14.30 uur: film: keuze uit 3 films
Waar: Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk
Prijs: € 8
- The Whale (Drama)
- Mon Crime (Mysterie, dram, komedie)
- The Fabelmans (Drama)
Vooraf inschrijven is niet nodig. Ter plaatse te betalen.


Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt.
Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen.
Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.
The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert..


Heerlijke retrofilm die zich afspeelt in het Parijs van de jaren dertig. Als de knappe werkloze actrice Madeleine Verdier beschuldigd wordt van de moord op een beroemde producent is het dankzij haar beste vriendin Pauline, ook werkloos als advocate, dat ze vrijgesproken wordt.
De mediabelangstelling tijdens het proces heeft hen echter geen windeieren gelegd en een nieuw leven van roem en succes begint. Tot een oudere actrice opdaagt…


De kleine Sammy Fabelman groeit op in Arizona in de jonge jaren na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij wordt verliefd op film nadat zijn ouders hem meenemen naar The Greatest Show on Earth. Gewapend met een camera begint Sammy thuis zijn eigen films te maken, tot grote vreugde van zijn ondersteunende moeder. Een verstoorde familiedynamiek leidt uiteindelijk tot spanningen in het gezin. Die sijpelen door in de creaties van Sammy.
Een erg persoonlijke film die Spielberg maakt over zijn kindertijd en zijn filmpassie. De film won de publieksprijs op het festival van Toronto.
The Fabelmans won de publieksprijs op het festival van Toronto en een Golden Globe voor beste dramafilm. Steven Spielberg werd er ook tot beste regisseur gekroond.
Genomineerd voor 7 Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regie en Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

★ Dinsdag 21 maart 2023: regiowandeling te Ieper (3 -5 - 7 km)
Zaal de familiekring, Crescendostraat 19, 8900 Ieper
Verzamelen aan OC Lange Munte om 13.15 uur
Inschrijven bij Marnix op het nummer 056/20 21 46 of kerckhof.marnix@gmail.com
Pannenkoeken zijn te verkrijgen vanaf 14 uur


LOURDES - Inspiratiereis van 16 of 18 mei 2023
Samen tijd maken voor ontspanning en zelfs tot rust komen?
Dat kan tijdens de OKRA-inspiratiereis naar Lourdes. Geen klassieke bedevaart maar een cocktail van inspiratie, cultuur, toerisme en sport. Als gekozen deelnameformule kan je kiezen tussen TGV, autocar of met eigen wagen.
Meer info bij kortrijk@okra.be of 056/52 63 5


Rock of Ages op 1 juni om 14 uur kursaal Oostende: zie folder
Met 80's hits zoals The Final Countdown - Here I Go Again - I Wanna Rock - Nothin But A Good Time - I Want To Known What Love Is - We're Not Gonna Take It - We Built This City ... en vele andere
Prijs voor okra leden: € 42 Busvervoer mogelijk: € 18
Er is een opstapplaats in Kortrijk voorzien bij deelname van 10 personen.
Kaarten kunnen besteld worden door het te betalen bedrag te storten op de okra rekening.
De kaarten worden in de tweede helft van mei thuis bezorgd.
Oostende rockt met wereldwijde succes musical 'Rock of Ages'

Kursaal Oostende zet de musical traditie voort en haalt hiervoor de knaller 'Rock of Ages' binnen. Deze verrassende muzikale komedie speelde jarenlang op West End in Londen en Broadway in New York. Nu is er dus goed nieuws. Rockfanaten hoeven helemaal niet zo ver te reizen, want knallende nummers zoals'We built this city', 'Here I go again' en 'The final countdown' overspoelen in juni 2023 het podium van Kursaal Oostende. Maak je klaar voor één groot daverend spektakel dat je rockhart sneller doet slaan.

Na de nodige onderhandelingen, slaagde Kursaal Oostende er opnieuw in om een productie van Broadway-niveau naar Oostende te halen. Dat de show het publiek weet te bekoren, bleek al uit de grote internationale successen. Daverende muziek, schitterende showelementen en een getalenteerde cast,... Kortom een live performance die alle zintuigen prikkelt en het podium van Kursaal Oostende in vuur en vlam zet! Let’s rock!
lees verder op www.kursaaloostende.be


TOEREN in de Moeren 2023
Sneukelroute voor fietsers en wandelaars op donderdag 22 juni 2023.
Deze editie brengt je van De Panne langs de mooiste wegen naar Leisele, in het hart van de westhoek, en terug. In de nieuwsbrief van april hier meer concrete informatie over. Noteer de datum al in je agenda en weet dat we opnieuw een bus inleggen.

Theaterproject van Grijs aan Zet
Ze noemen ons de oudjes. De Stille Generatie. De Vooroorlogse Generatie. De Protestgeneratie. De Generatie X. Sommigen spreken zelfs van de Verloren Generatie.
Eén ding is zeker: de Stille Generatie heeft lang genoeg gezwegen. Vandaag verenigen wij ons en nemen wij het woord. Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Dit is de eerste dag van de rest van ons leven. Vandaag voor morgen. Nu voor later.
Op 30 maart (UITVERKOCHT), 31 maart (20u) en 1 april 2023 (16u) in Budascoop Kortrijk.
De ticketverkoop via https://avansa-mzw.be/

Voor het bestuur:
Vrijdag 31 maart om 14 uur: bestuursvergadering.