Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      

Foto's MOTOR & TOERISME CLUB OKRA WEST-VLAANDEREN jaar 2022


Motovakantie Houffalize 13/06-17/06

Klein verslagje van onze Midweek motovakantie Houffalize.
We zijn vertrokken op een frisse maandagmorgen, namelijk de dertiende juni van tweeduizend tweeëntwintig.
Iedereen was ruimschoots op tijd zodat er nog tijd was voor een korte babbel.
Eens de motoren ronkten was het avontuur gestart, we reden met een gematigde snelheid de snelweg op tot we na zo’n tien kilometers kozen om de secondaire wegen te nemen.
De rit ging zo door, eens een stuk autosnelweg op dan terug secondaire baan tot we onze eerste stop bereikten de "Lunch Garden" op een parking langs de E429 waar we onze middagstop namen.
Na de nodige vitaminen tot ons genomen te hebben zetten we koers, richting onze tweede stop, naar "Le Mont Blanc", niet de Mont Blanc in Frankrijk maar nabij Ciney.Iedereen was laaiend enthousiast over de keuzes dat we daar hadden, en de meesten kozen voor een lekker ijsje, wat na al die kilometers op de motor, bestop tijd kwam.
Na een kleine pauze zaten we terug in het zadel voor de laatste 85 kilometers. Ondertussen begon het al een beetje warmer te worden, en lang op dat zadel zitten veroorzaakt voor sommige de nodige klachten. Maar iedereen was wel bereid om een ommetje te maken voor een goedkopere tankbeurt, en zo ging het verder tot aan het Knauf Shopping Center in Luxemburg.
Uiteindelijk kwamen we in groep aan op de parking voor het Hotel Vayamundo, de meesten blij, dat ze de beentjes konden strekken.
In het begin verliep de verdeling en terug vinden van de kamer, voor sommige van ons een beetje chaotisch, maar dat kon ook niet anders, zo’n groot hotel en na al die uren op de moto was iedereen een beetje moe en het geduld was altijd maar verder te zoeken.
Gelukkig heeft iedereen zijn douche gevonden en was iedereen terug fris voor ons eerste avondmaal.
Het restaurant was van een hoog niveau, het was een buffet en iedereen vond er zijn goesting, zowel kwaliteit als kwantiteit.

Onze tweede dag was vol verwachting, en onze eerste rit startte om tien uur, na een stevig ontbijt.
Er werd beslist om als eerste rit “Klein Zwitserland” te nemen van zo’n 203 km, maar helaas kwamen we enkele bordjes tegen met “Route barrée” en dan maar de bordjes “Déviation” volgen als ze er stonden. En wat eerst 203 km was werd 260 km.
Van de kwaliteit van het wegdek in Luxemburg hadden we zeker niet te klagen, het was net of ze alle wegen de week voordien opnieuw voorzien hadden vaneen nieuw laagje asfalt.
Onze tweede rit de dag daarop was volledig op Belgisch grondgebied, soms nog mooiere uitzichten en bochten dan de dag ervoor, maar helaas de kwaliteit van het wegdek liet te wensen over, typisch Belgisch. Het is alsof de Belgen geen wegen kunnen aanleggen, of het geld ervoor verdwijnt langs andere kanalen.
Op donderdag werd de rit vóórgereden door iemand van de groep, zodat ikzelf eens de riem eraf kon leggen, wat blijkbaar geapprecieerd werd, want iedereenwas tevreden terug in het Hotel. Spijtig dat men ook die dag op die bordjes “Route barrée” en “Déviation” stuitte. Alles bij elkaar was het een mooie Midweek naar Houffalize en hebben we elkaar beter leren kennen.
Voor de terugreis hebben we gekozen om te snelste route te nemen, want men had voorspeld dat het zeer warm ging worden, en inderdaad in de namiddag liep de temperatuur op tot 32°C. En met het vizier van onze helm op een kier en de mouwen van onze motorjas een klein beetje open en alle ventilatie kleppen op de motor open viel het nog mee.
Tot we op de ring van Brussel kwamen, dan was het motorplezier gaan vliegen, want we zaten daar in een file. Onze eindbestemming was de parking op de autosnelweg in Wetteren, waar we niet vlug genoeg konden zijn, voor sommige om de moto bij te tanken en anderen om de inwendige mens bij te tanken.
De meesten onder ons hadden in deze Midweek tussen de 970 en 1100 km gereden, en dat zonder dat er zich ongevallen voorgedaan hebben of dat er moto’s gekanteld zijn.
Nu rest ons nog de lijken (insecten) van ons windscherm te krabben.

Reisleider,
Diederik Monteyne


TERUG vorige bladzijde