Home    Eigen activiteit    Okra activiteit    Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films      Okra berichten      

Asperges in Koewacht.... Lissewege 31 mei 2019

Wij arriveerden tijdig bij het aspergebedrijf de Letter Asperges & zo; wij werden onmiddellijk naar de zaal geleid waar wij koffie werden geserveerd met een koffiekoek. In de zaal werd uitleg verschaft aan de hand van een filmpje over de aspergeteelt. Verder werden wij ingedeeld in 2 groepen. De ene groep reed met een huifkar naar het land waar de asperges werden gekweekt om daar van vader een deskundige uitleg kregen.
Wij verlieten Koewacht en reisden door naar restaurant 'La Place du Marché' in Philippine waar wij een lekkere aspergesoep voorgeschoteld kregen en daarna een mooi bord asperges op zijn Vlaams.
Na Nederland kwamen we terug in België richting Lissewege. De gidsen stonden ons op te wachten voor een korte verkennende wandeling. Lissewege is een typisch polderdorp dat in het verleden een grote betekenis had als je de kaart van het verleden voorgelegd kreeg. Lissewege is opgenomen in de lijst van de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen. Het heeft veel van zijn authenticiteit uit zijn verleden bewaard, met zijn kleine straatjes en witte huisjes.


eerste foto......Klik op het pijltje rechts voor de volgende foto
LISSEWEGE