Home    Eigen activiteit    Okra activiteit    Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films      Okra berichten      

Sint-Cecilia viering 18 nov. 2019

Maandag 18 november 10.00 uur in de Gravenkapel. Martine Vandenbussche, voorzitter van Okra Kortrijk, had deze prachtige, veelzeggende, historische en gewijde locatie opnieuw uitgekozen om twee redenen: de overleden leden gedenken en het koor van Okra ‘Zing je jong’ te laten zingen voor hun Sint-Ceciliafeest.
Het is een betekenisvolle, jaarlijkse traditie van Okra om de overleden leden van december van het vorige jaar tot november van het huidige jaar sereen te gedenken.
Iedereen mocht dan een kaarsje komen aansteken en vooraan aan het altaar plaatsen. Intussen zong het koor ‘In Manus tuas, Pater, commendo spiritum meum. (In Uw handen leg ik mijn geest, Vader.) Op de geslaagde eucharistieviering volgde ter plekke een gezellig samenzijn bij een glaasje, ons aangeboden door Okra stad Kortrijk zelf.
Rond het middaguur gingen de Okra leden in het volksrestaurant De Vork eten. De koorleden hadden nog een bijzonder doel: een degelijk Sint Ceciliafeest vieren en langer nablijven. Dank aan alle medewerkers, zowel vóór, tijdens als na de viering, niet enkel vanuit Okra, zeker ook vanuit de O.L.V.-kerk.
Verslag van Hugo Vanmalder


eerste foto......Klik op het pijltje rechts voor de volgende foto
eerste foto......Klik op het pijltje rechts voor de volgende foto