Home    Eigen activiteit    Okra activiteit    Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films      Okra berichten      

Lessen - Beloeil op 3 juli 2019

Onze bus van Noël Tours haalde de deelnemers af op de afgesproken plaatsen en met 34 in plaats van de 36 ingeschrevenen reden wij op weg naar onze eerste bestemming.
Wij kwamen in Lessen aan en rond 9.30 u gingen we de poort binnen van het Hospitaal Onze- Lieve Vrouw met de Roos. Na een kopje koffie met een koekje stonden de gidsen ons op te wachten om ons door het hospitaalklooster te loodsen. Er waren 2 gidsen met jarenlange ervaring. Wij hebben er veel van opgestoken. Het hospitaal Onze-Lieve Vrouw met de Roos is gesticht in 1242 en is één van de laatste voorbeelden van een uitstekend bewaard, volledig ziekenhuiscomplex net zoals het Hospice de Beaune. Wij ontdekten er een uitgebreide farmaceutische verzameling alsook medische instrumenten uit het verre verleden... Wij leerden dat het Hospitaal een plek is waar geneeskunde en religie zich vermengen in het hart van een middeleeuws hospitaalklooster waar het beheer ervan werd toevertrouwd aan de congregatie van Augustinessen.

eerste foto......Klik op het pijltje rechts voor de volgende foto