Home    Eigen activiteit    Okra activiteit    Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films      Okra berichten      

wandeling 8 km 10-09-2020

Stipt 14 uur stonden de 8 deelnemers van de 8 km wandeling aan het nieuwe zwembad op Kortrijk weide. We vertrokken dus via de trap onder de spoorweg. Eerst via Vegie-tec, een labo waar men groenten zal kweken op water en experimenten doen met water uit de Leie. Daarna rond de Penta, Door de Magdalena wijk kwamen we aan het park van de Stichting Debethune.
We hadden toelating gevraagd om het domein te bezoeken en kuierden rond het kasteel en bijhorende gebouwen. We gluurden door het poortje in de groententuin. We wandelden verder op onverharde wegen langs een paarden ranch en een boerderij tot aan de overzetweg richting Bissegem. Langs de Neerbeekstraat ging het naar de Rietput waar we het terras vonden van de broodjeszaak. Na een deugddoende, pauze doken we de Neerbeekvalei in terug richting Leie tot aan de Lambrechtbrug, naar de ingang van het zwembad. Onze 8 km zat er op. Moe maar tevreden gingen we naar huis na deze zonnige wandeling met dank aan het gezellig gezelschap.
mvg Martine