Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      

Foto's activiteiten jaar 2022 derde album
Naar album 1    Naar album 2   Naar album 4   Naar album 5


7 juni+27 juni BEZOEK AAN voedselbank "DE VAART ST.-VINCENTIUS KORTRIJK Di Apollo".


De Vaart was voor ons onbekend. Wij zegden: de voedselbank.
Er zijn maar 9 voedselbanken in Vlaanderen. Voor W.-Vlaanderen is dat in Kuurne voor de distributie.
We waren er bijna voorbijgegaan in de Vaartstraat. Zo'n locatie hadden we niet verwacht.
Werkt in het kader van een samenwerkingsovereenkomst met de Stad Kortrijk
Het onthaal door Wim met een teamlid was heel ontspannend.
De 19 deelnemers werden over twee groepen verdeeld, voor de boeiende uitleg over de werking met 25 vrijwilligers
Het voedsel wordt geschonken door: de Europese Gemeenschap, de Stad Kortrijk en de bedrijven (goeie contacten).
Tijdens de rondleiding kregen we klare en informatieve uitleg. Iedereen die vragen had, kon ze gerust stellen en ze werden zeer goed beantwoord.
Na 1 u.15 namen we afscheid met een héél tevreden Okragroep.
Georgette
N.B. de voedselbank heeft geen enkele connectie met het rust- en verzorgingstehuis St.-Vincentius maar werkt wel onder de vleugels van St Vincentius Di Apollo.
TERUG vorige bladzijde


28/07/2022 Wandeling Okra Kortrijk samen met het woonzorgcenntrum de Pottelberg - Heerlyckheid.
Om daarna te smullen van lekkere oliebollen.


Stipt om 14 uur ging de grote groep Okra leden binnen in de Heerlijkheid. Het is er inderdaad HEERLIJK in de binnentuin.
De mensen van de flatjes van de Putkapel en de Heerlijkheid stonden of zaten daar kant en klaar.
Er was een mooi aanbod aan wandelingen.
0 km met Vanessa, 1 km met Belinda, 2 km met Rita en Lieven, 4 km met Martine en 8 km met Freddy en Christine die een interim deden voor Marnix.
Het was heerlijk wandelweer met veel zon en af en toe een wolkje.
Een voor een kwamen de wandelgroepjes terug in het restaurant van het WZC De Pottelberg. De keukenploeg werkte hard om die grote bende allemaal 5 verse en geurende oliebollen te geven. Wij weten dat dit veel organisatie vraagt in de keuken en in het restaurant.
Vele aanwezigen dronken nog een glaasje om de mooie namiddag te verteren.
Dank aan alle vrijwilligers en aan de Heerlijkheid en WZC De Pottelberg om ons gastvrij te ontvangen.
Groeten,
Martine
Team verantwoordelijke OKRA stad Kortrijk
TERUG vorige bladzijde


13/07/2022 Trip met toerismetreintje - samenwerking met De Wijngaard en home 't Hoge


Met een kleine vertraging vertrokken met 50 nieuwsgierige OKRA leden waarheen?
De treinreis verliep vlot, het was stil op straat en we hebben dan nog een tweede toertje gedaan langs de ecco wijk op de Venning met veel groen. We spoorden langs het park drie hofsteden, wilgenlaan, naar kapel ter bede. Terug via politiebureel terug via oudenaardesteenweg terug naar veemarkt.
Aankomst 15.20 u. Net op tijd om naar de Wijngaard te stappen voor koffie met taart. De koffie en lekker stukje taart werden gewaardeerd en zeker de tweemaal koffiebedeling.
Er werd nog wat nagepraat met een drankje naar eigen keuze en portemonnee.

Het tweede ritje startte aan home 't Hoge. Daar werden nog 6 OKRA leden zeer vriendelijk onthaald in een afzonderlijk zaaltje, bestemd voor onthaal van groepen mensen die geen bewoners van het rusthuis zijn. Er was volop koffie en cakes.
De 40 rusthuisbewoners namen eerst plaats op het treintje met rolstoelen en rollators, waarna ook de zes OKRA-leden aan boord gingen. We voeren langs kleine wegen en door uitgestrekte velden. We deden de gemeenten Rollegem en Bellegem aan. We trokken voorbij het ziekenhuis naar de wijk Marionetten, en terug de weide velden in. Nabij de sportcomplex "Lange Munte" konden we genieten van een picnic op het treintje: we kregen drie sandwiches (met kaas en ham), een zakje chips, een wafel, een flesje water en een fruitsap. Er werden nog wat foto's genomen en gingen terug naar het home.

Iedereen was vol lof over deze geslaagde namiddag en de samenwerking, zowel van de eerste als van de tweede rit.
Verslag van José, Nadine en Rita
TERUG vorige bladzijde


Woensdag 1 juni om 14 uur: Bezoek aan Miras


Koffietafel met een streepje muziek van onze huis DJ Donald.
Voor wie zin heeft is er een begeleide rondleiding met uitleg over de werking van CVO Miras, centrum voor volwassenenonderwijs en zicht op een prachtig panorama van de stad Kortrijk van op dit mooie gebouw.
De bar blijft de hele middag open.
TERUG vorige bladzijde


220620 Verslag bezoek aan Veg-i-tec


De bedrijven schieten letterlijk de grond uit in de Graaf Karel De Goedelaan. We vroegen ons al een hele tijd af: Wat gebeurt er daar allemaal?
Met Okra stad Kortrijk gingen we een bezoekje brengen met 24 geïnteresseerden. Het bedrijf kwam onlangs nog in het nieuws met een uitslaande brand. We startten de rondleiding bij een splinternieuwe muurschilderij met het grote hoofd vol studie-ideeën en de vinger op de knop om alle speciale productieprocessen in gang te steken.
We bekeken de verticale tuinen op de gevel en de schade die de brand veroorzaakte.
Binnen werden we verrast door een groot maar leeg gebouw. We zagen ook enkele lege labo's. Alles was kraaknet want het gaat om een bedrijf dat onderzoek doet naar het sparen van energie bij de productie van voedsel.
Er stond één machine die sla wast, droogt en verpakt. Er wordt onderzocht hoemen het verbruik van water en elektriciteit kan verminderen.
De beloofde machines om aardappelen en frietjes te wassen, te blancheren, te koelen, te vriezen en te verpakken is wegens omstandigheden nog niet aangekomen.
Het werd ons duidelijk dat dit bedrijf hoofdzakelijk studiewerk doet samen met bedrijven die daarom vragen. We zagen ook enkele mensen achter computers zitten.
In de kelder wordt in grote vaten verschillende soorten water opgeslagen om te onderzoeken wat er nog mee kan gebeuren in de voedselindustrie. Verschiet niet: Leie water, riool water, afval water van een bedrijf dat groenten verwerkt en WC water. Dit water wordt tot op een bepaald niveau gezuiverd om dan te zien of het nog veilig is om te gebruiken in de voedingsindustrie.
De gids gaf ons zeer veel uitleg over dit nieuwe bedrijf dat de samenwerking tussen de universiteit Gent en de Industrie bevordert. Dank daarvoor!
Martine

TERUG vorige bladzijde


Wandeling 17 juni Gijselbreghtegem

Grijsloke, in de volksmond, is een klein dorpje in het land van Streuvels. Onze wandelroute leidde ons over een zacht glooiend en groen landschap.
Het was puffen op de wandeling maar de café aan de kerk, onze vertrek - en aankomstplaats bracht de nodige verkoeling! Vooraleer te vetrekken zijn we nog eens de oriëntatietafel gaan bekijken waar zich een mooi vergezicht voor ons ogen zich ontplooide met een glooiend landschap en de dorpen in de omgeving. Iedereen was blij dat ze deze wandeling ondanks het warme weer hadden meegemaakt.
TERUG vorige bladzijde