Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      

Foto's activiteiten jaar 2022 eerste album
   Naar album 2   Naar album 3   Naar album 4   Naar album 5


14 maart: receptie : 50-jarig bestaan van het koor: "zing je jong"

Dirigent Hugo verwelkomde de aanwezigen in naam van het koor. De pianiste van het koor: Jeannine de Grave speelde als intrede het volkslied van Oekraïne. De Belleman van Kortrijk nam het woord als waardige vervanger van de voorzitter van okra. De trekkers en voornaamste medewerkers van het koor werden in de bloemetjes gezet. Ook de erevoorzitter van het koor: Agnes Deconinck was aanwezig. Met het liedje: "Vrolijke vrienden" met een aangepaste tekst zong de Belleman de verschillende strofen terwijl iedereen het gekende refrein kon meezingen. Daarna zong het koor nog enkele liedjes. Daarna genoot iedereen van een hapje en een drankje.

TERUG vorige bladzijde


10 maart Daguitstap naar hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge

Met 49 leden vertrokken we met de trein van 8.55 uur naar Brugge. Na ongeveer 10 minuten stappen kwamen we aan in hotelschool: ter Groene Poorte, waar we verwelkomd werden met een kopje koffie. Om alles op een veilige en hygiënische manier te laten verlopen werd ons gevraagd de nodige beschermkledij aan te trekken tijdens de voorziene rondleiding.
We bezochten eerst de grootkeuken, dan de eetzaal waar de leerlingen kunnen lunchen. Vandaar ging onze verkenning verder naar de bakkerij met eerst de winkel en dan de praktijklokalen. Dan was er nog de afdeling patisserie, de chocolade afdeling, de slagerij en de afdeling traiteur.
Onze tocht ging verder naar het restaurant "De casserolle" waar je kunt genieten van een gastronomische maaltijd. Tenslotte mochten we een kijkje nemen in de praktijklokalen van de 1ste graad.
Na deze leerrijke rondleiding konden we genieten van een driegangen menu, voorafgegaan door aperitief en een wachtbordje.
Na de koffie met versnaperingen verlieten we onder een stralende zon de hotelschool om een korte of lange wandeling te maken of een terrasje te doen.klik op het vierkantje voor een groot beeld.
TERUG vorige bladzijde


21 februari Nieuwjaarsfeest met Paul Bruna

We waren welkom met een vers potje koffie en een lukke voor geluk in 't nieuwe jaar.
Daarna kwam Paul Bruna op en meteen had hij de hele zaal in de hand. Wat kan die man mooi zingen? Hij zong verschillende bekende nummers. We mochten niet alleen mee zingen, hij zorgde ook voor een betere vertering en bloedsomloop door ons te laten zwaaien met de armen. Onze stem was ook goed geoefend tegen het einden van de namiddag.
Tijdens de pauze was er een mooi tapas bordje met een half stokbrood EN verse boter. Iedereen genoot met een drankje naar keuze. De Omer en de witte wijn gingen vlot over de toonbank van de bar. In het tweede deel zong Paul Bruna Sole Mio zonder micro. Hij blies ons letterlijk omver met zijn mooie stem. Moe van het vele voorbereidende werk gingen de bestuursleden naar huis.
En onze leden kunnen nu zeer content het nieuwe jaar beginnen want Okra stad Kortrijk heeft het nieuwe jaar goed ingezet.
Gelukkig Nieuwjaar
Martine Vandenbusscheklik op het vierkantje voor een groot beeld.
TERUG vorige bladzijde


Maandag 14 februari : Sjoekesdag:

Op 14 februari is het in Okra voortaan "sjoekesdag!"
Als iemand zegt 'chouke, 'k zien a geire', bedoelt hij zijn vrouw. Of schatje op zijn minst.
Het idee groeide vorig jaar in enkele Okra trefpunten. Veertien februari is gekend als Valentijn, de dag voor de geliefden. Maar ook vaak een dag van gemis, voor wie een partner of een dierbare verloren heeft. In tijden van corona konden we elkaar moeilijker steunen, maar samen een Sjoeke eten en hiervan een foto posten zorgde voor een fantastisch gevoel van "verbinding". Daarom noemen we 14 februari in Okra voortaan: de dag van de vriendschap en de verbondenheid

TERUG vorige bladzijde


10 februari Lichtmisviering + koffietafel

Deze viering brengt weer licht in ons leven. Onze werkgroep zingeving maakt er een mooi bezinningsmoment van in samenwerking met de orthodoxe voorganger Philippe Mevis.
Lichtmis, met uitleg over de orthodoxe kerk door een ervaren gids.

TERUG vorige bladzijde


Slideshow: Dinsdag 8 februari: RELAX-ZWEMMEN met OKRA

Iedereen was enthousiast om kennis te maken met het nieuwe zwembad Lago.
Na een kleine rondleiding, mochten we eindelijk ons zwempak aantrekken en genieten van enkele baantjes zwemmen.
Daarna konden we genieten van een zoutsauna, biosauna, haman of gewoon dobberen in het warme water van 34 graden, tussen de bubbels.
Ook het buitenzwemmen was een aanrader.
Als afsluit kregen we nog een drankje aangeboden op de eerste kennismaking.
Alle 18 zwemmers hebben genoten van een fijne namiddag, op naar de volgende relaxnamiddag op 8 maart 2022.

TERUG vorige bladzijde