Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      

Foto's activiteiten jaar 2022 vijfde album
Naar album 1    Naar album 2   Naar album 3   Naar album 4   Naar album 5


Dag wandeling in de herfst op 25 november in de Vlaamse Ardennen

We waren spijtig genoeg maar zeven die hun wandelschoenen hebben aangetrokken voor een gevarieerd parcours. De wandeling startte in het kunstenaarsdorp Kwaremont met zijn hagelwitte kerkje dat je van ver ziet.
Het parcours was doorregend maar uiteindelijk bleef het tijdens de wandeling droog en was de zon ook op het appel. Via het Sibbergat over de Rampe, korte steile helling, trokken we naar het Fonteinbos, waar het opletten was voor de stenen en bladeren om niet weg te glijden. We staken de grote baan naar Ronse over om over een paadje langs een beekje in het groen, uiteindelijk op de asfalt te komen in de Folderstraat. Om vervolgens via Zomerij en Langeveld, waar het zeer steil omhoog was. Na de helse klim kwamen we in de Bremstraat en vo-vervolgende onze weg tor in de Sterrestraat waar nog een stukje natuurschoon welsiwaar niet vlak op ons wachtte.
En na 8,3 km bereikten we café d 'oude hoeve waar we onze picknick aanspraken bij een frisdrank, een pintje en zelfs een Omer. De rust was welgekomen.
Met goede moed vatten we rond 14.30 u het laatste gedeelte van onze tocht van ongeveer 5 km aan in het Kluisbos. Het Kluisbos is een bij uitstek wandelbos in de Vlaamse Ardennen. Maar de laatste lootjes wegen het zwaarst. Voor de aanvang hadden we nog wat rond geneusd in het vakantiehuis Chasse Patate, mooi verblijf! Maar we moesten op onze stapjes terugkeren om de laatste kuitenbreker te lijf te gaan om het Kwaremontplein te bereiken.
Wij hebben kunnen genieten van mooie herfstkleuren en magnifieke vergezichten. Iedereen was tevreden dat het er op zat en ons avontuur zal wel door verteld worden zodat de afwezigen zullen vaststellen dat ze weer eens ongelijk hadden.

TERUG vorige bladzijde


21/11 Misviering voor de overleden leden van OKRA

met St.- Ceciliaviering van ons OKRA- koor 'Zing je jong'.
'Mensen zijn als bomen' was het thema van de viering. We zoeken hoe wij verbonden met elkaar kunnen vieren en herdenken.
Daarna gingen we lekker in het restaurant 'De Wereldkeuken'
Foto Reportage Eddy Tahon

TERUG vorige bladzijde


11-11-2022 Familiedag

Vrijdag 11 november waren enkele teamleden al vroeg uit de veren om de stoelen uit de kelder van de feestzaal naar boven te halen. Om de glazen van de brouwer netjes uit te zetten en om de tafels mooi te versieren.
De zaal ‘Kanaal 127’, in de spinnerijkaai 107 Kortrijk was niet gekend. Het is een oud fabriekspand dat door de stad Kortrijk gekocht is. Momenteel wonen daar verschillende kleine bedrijven die een rol spelen in de sociale economie en mensen, die moeilijk aan een job geraken, helpen naar de arbeidsmarkt.
Rond 11.30 kwamen de eerste leden aan voor een lekker aperitiefje. De wandelaars die de 8 km wandeling zouden doen kregen de eerste frietjes met een snack naar keuze.
Het ‘Boeferke’ mocht goed doorwerken om de 80 hongerige Okra leden te voeden. Frietjes en snacks a volonté. We konden dus onze nationale trots ’ Belgische Frietjes’ eer aan doen.
Een voor een vertrokken de groepen voor de 8, 4 en 2 km wandeling.
Na de wandeling werden we beloond met een stuk verse kriekentaart en Okra koffie.
Gelukkig bleef de bar open zodat we de nadorst konden lessen.
Moe en voldaan gingen de leden naar huis en begonnen de bestuursleden met het opruimen en verhuizen van alle materiaal.
Dank voor alle werk, dank voor de mooie activiteit met veel volk!
Martine Vandenbussche
Uw teamverantwoordelijke
Foto's Eddy Tahon


TERUG vorige bladzijde


Voordracht Senioren een ras apart

Wij senioren, oudjes, mensen van de derde leeftijd (wanneer komt de 4 e ?) baby-boomers, de oorzaak van de vergrijzing
Hoe we ook genoemd worden, Mark Vandevoorde hield ons bij de les! We zijn een grote generatie. Een generatie die invloed kan hebben op de politiek. Een generatie die een invloed kan hebben op de maatschappij en een generatie die er op staat om zo zelfstandig mogelijk te leven.
Laat ons blij zijn omdat we er in geslaagd zijn zo lang te leven dat we als senior naar deze voordracht kunnen komen.
- Laat ons ijveren voor goede ouderen zorg, die ons, ook in een RVT zo zelfstandig mogelijk laat leven.
- Laat ons ijveren voor een maatschappij die senioren aanvaarden en weet dat senioren een stuk welvaart brengen door wat zij bijdragen aan de economie
- Maar laat ons vooral zelf iets doen, laat ons zoeken naar een balans in ons leven tussen engagement en vrije tijd. Okra stad Kortrijk kan helpen om zowel het engagement als die vrije tijd zinvol in te vullen.
Dank Mark Vandevoorde voor deze voordracht. Het is goed geweest!
Dank aan de 46 aanwezigen! We zijn blij met jullie aanwezigheid!

TERUG vorige bladzijde


Muziek der Lage Landen

Muziek Der Lage Landen, 20 oktober 2022 Kursaal Oostende. Ieder jaar een Voltreffer.
Foto reportage E.Tahon Als je met de PC kijkt druk dan op F11 voor een groter scherm.

TERUG vorige bladzijde


Gezellig samenzijn met Breugel maaltijd

Maandag 10 oktober: Gezellig samenzijn met Breugel maaltijd om 17 uur.
Samenkomst in de cafetaria van RVT Vincentius, Houtmarkt Kortrijk.
Je krijgt een Breugel bordje met keuze uit 10 soorten vlees, brood en een bijpassende drank naar keuze. De bar blijft open tot 19 uur.??,...Een geslaagde Breugelavond.
Iedereen heeft ervan genoten. Dank aan alle medewerkers.
Als je met de PC kijkt druk dan op F11 voor een groter scherm.

TERUG vorige bladzijde


Exclusief voor de bestuursleden van Okra stad Kortrijk

Drie docenten van het team ergotherapie kwamen ons Okra bestuur vervoegen. Gudrun, Siska en Lode.
Ze hadden laptop's, GSM's en VR brillen (Virtuele Realiteit) of 3 D (drie dimentionele) brillen mee. Daarnaast nog een box met kabels en ander materiaal.
Ze gave een korte uitleg over de doelstellingen van deze brillen. We waren verrast van de vele mogelijkheden. Toen mocht iedereen de bril aandoen om aan den lijve te ondervinden wat je met het digitaal programma van zo'n VR bril kan doen.
Enkele bestuursleden zeiden dat ze te oud waren voor zo'n nieuwe ontwikkelingen. Ze lieten zich overtuigen en groot was hun verbazing als ze het toch geprobeerd hadden.
Een VR bril is niet direct wat wij op ons cadeaulijstje zouden zetten maar we waren allemaal akkoord over de ongelooflijke mogelijkheden van de technologie in ons eigen leven.
Met dank aan het Ergo team van Howest!
Vriendelijke Okra groet,
Martine Vandenbussche, team verantwoordelijke
Als je met de PC kijkt druk dan op F11 voor een groter scherm.

TERUG vorige bladzijde