Home   Eigen activiteit   Okra activiteit   Jaarprogram    Sportkalender    Contact    Foto's    Films    Okra berichten      

Foto's activiteiten jaar 2022 vierde album
Naar album 1    Naar album 2   Naar album 3   Naar album 5


26 september stoelyoga

We waren met een kleine groep, jammer hoor!
De helft van de aanwezigen dacht: Oefeningen op een stoel, dat is iets voor mij
De andere helft dacht: Yoga, maar op een stoel, ik ga toch een keer kijken.
We waren allemaal bedrogen. John, een grote rustige man met een zachte stem liet ons allerlei eenvoudige oefeningen doen. Maar Oh Wee! We voelden het. Elk spiertje werd aangesproken door deze yoga oefeningen. We hebben ze gevoeld en we zullen ze morgen wellicht nog meer voelen.
Stoel yoga, we zouden er een reeksje moeten van maken om echt deugd van te hebben.
Groeten van de hele Stoel-Yoga- groep
TERUG vorige bladzijde


19 tot 23 september: reis naar de Moezel

Fascinerend hoe de Moezel zich tussen de wijnranken kronkelt vanaf de oorsprong in de Franse Vogezen tot aan de samenvloeiing met de Rijn in Koblenz.
Met 38 okra leden genoten we van een 5-daags verblijf in het dorpje Veldenz in de omgeving van Bernkastel-Kues. We bezochten in die moezelstreek achtereenvolgens Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Cochem en het Doornroosje van de Moezel: Beilstein.
Op dag drie maakten we een uitstap naar Trier, de oudste stad van Duitsland, met op de terugweg langs de panoramastrasse, genietend van de vele vergezichten. We verkenden ook nog Zell en Enkirch. De Moezelstreek is een wijnstreek en een huifkartocht tussen de wijnranken mocht dan ook niet ontbreken.
Dat het leuk was zal niemand van de groep ontkennen. Wijn proeven maakt immers de tongen los.
We besloten onze reis met een korte wandeling in het centrum van de stad Luxemburg, gevolgd door een heerlijke maaltijd in het buffet van het station van Luxemburg.
Op naar de volgende drie-, vier- of vijfdaagse ?
Verslag Martine Vandenbussche
Met Dank aan Eddy Tahon voor de foto's en bewerken van de foto's
TERUG vorige bladzijde


Maandag 12 september 14 uur: Voordracht: brand en brandwonden, het zal u maar overkomen.

Hoe kan u brand voorkomen en wat moet u doen als er toch brand ontstaat? Via tips en info kan u veel leed en ongemak voorkomen. Hierbij kom je alles te weten over rookmelders, branddekens, brandblussers en CO melders. Brandpreventie voorkomt brandwonden. Senioren zijn vandaag (naast de kinderen) de grootste risicogroep voor brandwonden.
foto's Eddy Tahon

TERUG vorige bladzijde


Treinuitstap naar Lokeren 7 september

Stipt op tijd vertrok een groep van 37 okra leden met de trein naar Lokeren. We werden om 10 uur opgewacht aan de dienst toerisme door 2 gidsen. Zij begeleidden ons in het centrum van Lokeren tijdens een proevertjestocht waar we via enkele specialiteiten van Lokeren meer te weten kwamen over de geschiedenis van die stad. Een eerste proevertje was een muntbonbon van de firma Tréfin. Toen mochten we proeven van de Lokerse paardenworst nadat de gids vertelde over de geschiedenis ervan. Het derde proevertje was een stukje Lokerse vlaai, gevolgd door een stuk peperkoek en als afsluiter dronken we een César, een typisch Lokers biertje.
De tweede groep deed het in een iets andere volgorde. Het middagmaal was heel lekker en iedereen verliet voldaan het restaurant. Daarna werden we om 15 uur opgewacht in de Marokkaanse moskee, waar de Marokkaanse gids ons wegwijs maakte in de wereld van de Islam: een interessante uitleg met kans om vragen te stellen. Daarna werden we nog getrakteerd op Marokkaanse thee en koekjes. Na dit alles was er nog een beetje vrije tijd om een terrasje te doen, de mooie kerk van Lokeren te bezoeken of een wandeling te maken. Een geslaagde uitstap !
foto's Eddy Tahon

TERUG vorige bladzijde


Maandag 29 augustus: mini uitstap met Rita start om 14 uur aan Budalys, Budastraat 52,


TERUG vorige bladzijde


Vrijdag 26 augustus: Bus uitstap naar Koksijde & Nieuwpoort.


TERUG vorige bladzijde


Onze miniwandeling bracht ons naar de nieuwe brug de Reepbrug langs de Leie,

Grotere schepen kunnen er gemakkelijk onderdoor. En fietsers en voetgangers krijgen een vlottere verbinding tussen de binnenstad,het Buda eiland,Overleie…
Intussen heeft ook de tip van het Buda-eiland een metamorfose ondergaan.
Je vindt er nu een park met een speelzone,een ligweide en een zitplatform met een uniek zicht op de Leie. Er is ook opnieuw ruimte voor stadstuinieren,
Nadine
TERUG vorige bladzijde